Stormachtige Zomermarkt

op 6 juli

Op zaterdag 6 juli werd de jaarlijkse zomermarkt weer gehouden in Jirnsum, bij het Kattehûs.

Binnen en buiten waren  hobby-, kunst- en crea kraampjes gepland. We hoopten of net zo’n warme dag als vorig jaar maar het weer gaf voorafgaand al heel wat zorgen. Storm en regen werden voorspeld. Het aantal kramen werd door de organisatie verminderd. Gelukkig konden we binnen terecht in het dorpshuis waar tafels in alle hoeken en  zalen werden opgesteld. Om 11 uur kon niemand iets ondernemen door een enorme plensbui en ’s middags waaiden we alle kanten op.

Ondanks de regen en storm werden 3 kramen buiten bemand om  eventuele belangstellenden op te vangen en ook naar binnen te verwijzen.

Binnen was het gezellig druk. Het liep goed door. De opkomst was naar verwachting groot.

Ook de activiteit voor de kinderen, het opschilderen van maskers en happy-stones werd druk bezocht. Er liep een gastvrouw rond, in een prachtige schort, om de mensen van koffie, thee en limonade te voorzien. Er waren heerlijke hapjes van Syrische makelij, die smakelijk werden verorberd. En verder werden er zaken gedaan door zelfgemaakte dingen te verkopen, of weg te geven, zoals gedichten over horoscopen

De Kunstkring Jirnsum en het organisatieteam van het Kattehûs kijken terug op een geslaagde Zomermarkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's van: Thomas van der Laan