Verena Koppel

 

Verena is jarenlang bezig geweest met kinderboeken. 23 jaar jeugdbibliothecarisse en 20 jaar eigenaresse van een kinderboekwinkel. Kinderboeken heeft ze  in alle soorten en maten gezien, gelezen, voorgelezen, geschreven en bestudeerd. Inclusief een vierjarige cursus "Schrijven voor kinderen". En sinds vijf jaar volgt ze wekelijks tekenlessen. Na haar werkzaam leven is ze begonnen om voor de kleinkinderen eigengemaakte prentenboeken te maken: tekeningen en verhaal.

'Onderwaterwonderwereld was het eerste prentenboek voor haar oudste kleinzoon.

Bib-ba-botskabouter voor de kleinzoon van haar zus en kikkerprinses voor een kleindochter. Allemaal in  pastel.

‘Pas op voor de heks’ is gemaakt met acrylverf voor kleinzoon Joop en wordt met nieuwe tekeningen in pastelkrijt uitgebracht bij Uitgeverij Elikser in het najaar van 2024.

‘De leeuw is los’ voor de drie kleinzoons in pastel.

Ara-Bever-Chimpansee’ een alfabetboek' is het logische vervolg daarop. De kleinkinderen gaan naar school en leren de letters kennen en daardoor lezen.

Voor een vriendin, die vogelgedichten schreef, maakte ze illustraties in pastel voor de gedichtenbundel : Uit de Veren .

Pastel heeft haar passie, acrylverf schilderijen zijn uitstapjes, die soms wel en dan weer niet werken.

Daarnaast werkt ze ook met textiel en wol: poppen maken naar aanleiding van verhalen  en tapijt knopen met zelfgesponnen en geverfde wol.

Uit: Uit de Veren, Koekoek, Kraai 

Uit: Ara-Bever-Chimpansee

Kamerposter paradijs gemaakt voor mijn kleindochter.


Poppen gemaakt n.a.v. verhalen

Acryl op doek